21 mars 2009

Uppdatering av Soundofmusic

I fredags uppdaterade vi sajten med nya texter och ny lyssning. Gå till sajten.

SOM-RADION.
Vår radio är laddad med ny musik. Låtar med Audionom, Lucio Capece/Mika Vainio, Birgit Ulher, Humcrush och Kenneth Kirchner.


RECENSIONER.
I denna uppdatering har vi recenserat följande skivor:

John Butcher: Resonant Spaces (Confront)
Saxofonisten John Butcher har spelat in solon i en rad olika platser i Skottland och på Orkneyöarna med förbluffande resultat. Ett stycke ljudkonst där platserna spelar med.

Loren Chasse: The Footpath (Naturestrip)
Jewelled Antler-veteranen Loren Chasse är tilbaka med ett nytt soloalbum som får ljudet av stenar och knastrande gruskorn att både bli varmt och omtumlande.

Dead Letters Spell Out Dead Words: Lost in Reflections
Dead Letters Spell Out Dead Words gör långsamt föränderlig musik som får lyssnaren att reflektera, att vända sig inåt och lyssna.

Faust: C´est com…com…compliqué (Bureau)
Faust är fortfarande ett band att räkna med. Det visas med nya skivan som överraskar öronen gång på gång. Distinkt, hårt och rymligt. Kaos och struktur.

Mats Gustafsson: The Vilnius Implosion (No Business Records)
Första vinylsläppet på litauiska No Business Records föräras Mats Gustafsson, en soloskiva som med sina mörka toner skiljer sig från de tidigare soloskivorna.

Mats Gustafsson/Lennart Nilsson: SoundFood – Listen Eat Drink (Olof Bright)
Lennart Nilsson, Västerås fanbärare för den kreativa musiken, har i samarbete med Mats Gustafsson undersökt förhållandet mellan gastronomi och musik. Soundfood är en aptitlig redogörelse för en middag och på samma gång ett experiment – ett experiment där ljud och smak får tala med varandra.

Hauschka: Snowflakes and Carwrecks (Fat Cat)
Hauschka bryter inga mönster på sin nya skiva med preparerade pianon. Låtarna fastnar i en gråzon mellan pop och konstmusik och stråkarna är mest i vägen.

Testbild!: Aquatint (Friendly Noise)
En skiva som bjuder på sextiotalsjazzig bossanova via konkreta naturljud till mer abstrakta tongångar. Testbild! skapar sin egen värld, sin egen gåtfulla konst.

Birgit Ulher: Radio Silence No More (Olof Bright)
Birgit Ulher nya soloskiva är ett egendomligt samtal mellan en trumpet, en radio och en högtalare. Ingen av dessa tre ingredienser låter som de brukar. Stundtals ligger radio och trumpet så nära varandra att man plötsligt tycker sig befinnas inuti själva radioapparaten, eller själva trumpeten.

Lisa Ullén Quartet: Revolution Rock (Disorder)
Pianisten Lisa Ullén kommer med sitt andra album. Liksom det förra en kvartettskiva med piano, bas, trummor och trombon. Musiken pendlar mellan kollektiv tät jazz med ekon från till exempel Eje Thelins smågrupper och en mycket personlig kollektiv jazzkänsla, där Ulléns dynamiska pianospel firar triumfer.

Patty Waters: Sings (ESP-Disk)
Kärleken har sällan varit sorgligare, ensamheten sällan större som på Patty Waters album ”Sings”, inspelad 1965, och nu återutgiven. En revolution i konsten att använda rösten.

Inga kommentarer: