22 november 2008

Nya texter på Soundofmusic

Soundofmusic är uppdaterad. Gå in på http://www.soundofmusic.nu/

Soundofmusic50.
Fem nya skivor i vår serie om 50 skivor som skapade Soundofmusic. “Marquee Moon” med Television och “Spiderland” med Slint är två av dessa.

Nya recensioner:
Stereolab: Chemical Chords (4AD)
Stereolab släpper en rak popskiva, som tyvärr saknar de raffinerade arrangemangen från förr. Borta är även äventyrslustan. Men albumet är väldigt jämnt, och flera av spåren är utan tvekan bra.

Murcof: The Versailles Sessions (Leaf)
Lasse Marhaug: Ear Era (Prisma Records)
Vad har Murcof och Marhaug gemensamt? Båda fick uppdrag att låta sig inspireras av bestämda ljudkällor. I ena fallet traditionella barockinstrument, i det andra ett gigantiskt bandarkiv med högmodernistisk konstmusik. Utmärkta och udda skivor, bägge två.

Majessic Dreams: Beautiful Days (PonyRec)
“Beautiful Days” genomsyras av en lågmäld, psykedelisk touch. Här finns en finstämd, lantlig känsla som förför och förtjusar. Detta är ytterst tilltalande neofolk.

Andreas Eklöf: Nor (Compunctio)
Avslappnat och enkelt på ett plan. Finurligt och spännande på ett annat. Andreas Eklöfs nutida kompositioner gömmer ofta delikata tankegånger i det hörbart direkta. En fin skiva, både till musik och form.

Nisennenmondai: Neji/Tori (Smalltown Supersound )
Skitig, ihärdig och elak rock som i rakt nedstigande led härstammar från grupper som This Heat, Sonic Youth och Pop Group. De tre japanska kvinnorna i Nisennenmondai tar de monotona riffen till nya höjder.

Omit: Interceptor (Helen Scarsdale Agency)
Ensamvargen och eccentrikern Omit från Nya Zeeland är tillbaka med ännu ett känsloladdat elektroniskt mästerverk. “Interceptor” är krävande, kvävande och fullständigt briljant.

Trevlig läsning
redaktionen för Soundofmusic

Inga kommentarer: